Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

SAYOME του Νίκου Νταγιαντά





Η ανεξάρτητη εταιρίας παραγωγής ANEMON Productions, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή ντοκιμαντέρ υψηλής ποιότητας και τηλεοπτικών προγραμμάτων για τη διεθνή αγορά καθώς και για cross-media project για τον πολιτισμό όπως εκθέσεις και φεστιβάλ σε πολλές πλατφόρμες, παρουσιάζει.



Στη «Sayome» παρακολουθούμε την ιστορία μιας κοπέλας υιοθετημένης από τον παππού της σε πολύ μικρή ηλικία, η οποία αφού μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ιαπωνίας χωρίς να γνωρίζει τους γονείς της και στα 22 έφυγε από την Ιαπωνία, ακολουθώντας έναν Έλληνα ναυτικό ως την Κρήτη. 35 χρόνια αργότερα, ο θάνατος της μητέρας της την οδηγεί και πάλι στην Ιαπωνία.
Η έκθεση «A Balkan Tale» (Μια Βαλκανική Ιστορία) αποσκοπεί σε έναν δημόσιο διάλογο για την κοινή ιστορία των Βαλκανίων για να συμβάλει στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αποτελείται από μια περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας, σε συνεργασία με πέντε νέους διακεκριμένους φωτογράφους.
Οι φωτογράφοι Καμίλο Νόλλας-Ελλάδα, Ivan Petrovic-Σερβία, Jutta Benzenberg-Αλβανία/Γερμανία, Ivan Blazhev-Π.Γ.Δ.Μ και Samir Karahoda-Κοσσυφοπέδιο, αποτύπωσαν την ιδιαιτερότητα 50 μνημείων που χτίστηκαν κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια (οι φωτογραφίες συνοδεύονται με κείμενα σχετικά με την κατασκευή, τη χρήση και την ιστορία τους).
Η ΑΝΕΜΟΝ Productions ιδρύθηκε το 2003 στην Αθήνα ενώ πρόσφατες διεθνείς συνεργασίες της περιλαμβάνουν συμπαραγωγές με μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη και τον κόσμο (ARTE, BBC, ZDF, YLE, AVRO, TV3, HISTOTY TV Canada κ.α.)
Το 2008, η ANEMON έγινε η πρώτη ελληνική εταιρία-μέλος του “Discovery Campus”, του μεγαλύτερου Οργανισμού για τις διεθνείς συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη. Η ελληνική παραγωγή και η ελληνική οπτική επικοινωνία είναι δυο τομείς στους οποίους ξεχωρίζει η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο αποδεικνύοντας ότι υπάρχει γόνιμος χώρος και δημιουργικές ευκαιρίες για δραστηριοποίηση και ανάπτυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου